dimarts, 7 de juny del 2016

Tuxpaint, Inskape i Robotype. Nous programes per treballar amb nens!

Continuant amb la dinàmica i el tema de l'entrada anterior, m'agradaria presentar-vos dos activitats més. Aquestes, però, no es realitzen amb el programa Adobe Photoshop sinó que requereixen l'ús de nous programes com Tuxpaint, Inskape i Robotype, tal i com evidencia el títol.

La primera activitat que us vull mostrar és amb el programa Tuxpaint. Consisteix en un programa molt manipulable i simple per als infants més petis de cicle inicial. A partir dels diferents elements que formen part de cada professió de l'activitat que es va esmentar en el post anterior, realitzem un altre retrat, completament diferent, i utilitzant tots els objectes de totes les professions disponibles, ja sigui una trompeta, un martell, una placa de polícia o un contenidor d'escombreries. Aquí us deixo un exemple, espero que us agradi i us serveixi per a un futur tant com a mi.

El meu retrat a partir de diferents elements de varies professions.

Una altre activitat que us vull presentar es realitza amb un programa completament diferent de l'anterior. S'anomena Inskape i s'ha de realitzar per parelles. Una persona de la parella dibuixa un polígon de, com a mínim, 5 vèrtexs. El company, mitjançant una eina, deforma el polígon i torna el ratolí al company inicial. Aquest, a partir de la figura que li ha deixat el seu company, acaba de dibuixar i pintar la figura transformant-la en un ésser animat. Després s'intercanvien els papers. A part, se'ls diu que han de dibuixar un animal utilitzant només rodones, quadrats i triangles i les eines d'unió i resta, així també treballen la imaginació. Us deixo el meu exemple, feu-li un cop d'ull! 

Exemple de l'activitat amb el programa Inskape
Finalment, com a última activitat de totes, us vull presentar la realitzada a través d'un programa online anomenat Robotype. A través del següent enllaç http://www.robotype.net/herramienta.php es pot realitzar un retrat a partir de les lletres del nom d'un mateix. Per tal que us feu una idea, us mostro el meu retrat a partir de les lletres del meu nom i cognom.

El meu retrat amb el meu nom i cognoms
Això és tot per avui! Més endavant us parlaré amb més profundiment de totes aquestes activitat (com les podeu portar a terme, la seva duració, els materials i recursos que es requereixen, etc.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada