divendres, 12 de febrer del 2016

Canvis

Ahir va ploure. No va ser un día gaire bó per a mi pel que fa el temps però tot i així res em va impedir anar a l'universitat com cada día per la tarda i fer durant les dues primeres hores l'assignatura d'Alfabetització Digital, la segona sessió des de dimarts que vam començar. És en aquesta assignatura on he après a com crear, dissenyar i editar aquest blog. Entre tots els companys de classe i gràcies a la mestra, aprenem cada día una mica més sobre el funcionament d'aquest nou món dels bloggers.

Concretament ahir vam continuar investigant sobre que més podiem fer dintre dels nostres respectius blogs i que hem de tenir en compte si volem que el nostre espai web sigui el més adequat possible. A més a més, alguns companys de classe es van oferir a ajudar a la resta mostrant-nos els descobriments que havien fet respecte al disseny del blog (com canviar la plantilla, com introduir gadgets, com canviar el tipus de lletres i els colors, etc.).


Des del primer día de creació del meu blog hi ha hagut molts canvis pel que fa el disseny, l'organització i les aplicacions o recursos. En primer lloc, després de llegir la guia d'introducció de Blogger que el senyor Google ofereix i d'anar investigant i provant diverses funcions dintre de la configuració, he aconseguit canviar el tipus de plantilla per una de més vistosa i adequada a l'objectiu del blog. Tot seguit, he introduït una imatge extreta d'Internet per al fons amb colors vermells per al tema del color principal. A més a més, he modificat la tipografia i la mida del títol del blog (a Comming Soon, 42px) i ja que hi era he aprofitat per canviar també la tipografía, el color i la mida d'altres apartats com ara el títol de l'entrada, el text dels gadgets, la capçalera de la data, el text de les pestanyes, etc.

En segon lloc, per tal que el blog s'apropés més a la temática d'escola i sigués més vistós, he afegit una sèrie d'elements d'ús pràctic. S'anomenen gadgets i es poden afegir, suprimir, editar o reorganitzar en el blog dins l'apartat de Plantilla > Personalitza > Format o bé en Tauler > Disseny de Blogger. Jo de moment he volgut afegir només tres gadgets molt senzills: el primer, on apareix el meu nom i cognoms que s'anomena Autoria; el segon més abaix anomenat Arxiu del blog, on es poden veure totes les entrades del blog i finalment l'últim gadget anomenat Contacta amb mí, que permet posar-se en contacte amb mí, l'autora del blog.

Finalment, he acabat introduint una petita descripció del blog just després del títol principal de la pàgina, on parlo de què tracta aquest espai web i quin és el seu objectiu.

Aquests han sigut els meus canvis fins ara. Espero que us agradi com esta quedant el blog i que us estigui ajudant molt. 

Si teniu cap pregunta o suggeriment, no dubteu en fer-me-la/fer-me'l arribar a través d'un comentari o un missatge. Ens veiem aviat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada