dijous, 25 de febrer del 2016

Descobrint Symbaloo

Avui he descobert una nova eina molt útil anomenada Symbaloo. Es tracta d'un programa que serveix per concentrar en una mateixa pàgina totes les webs d'interès que acostumem a utilitzar per obtenir informació, facilitant-nos així la nostra búsqueda i navegació a través de la xarxa d'Internet.


Amb Symbaloo podem crear-nos una pàgina inicial on podem afegir i organitzar visualment tots els nostres espais webs preferits per poder recuperar-los ràpidament. Per això, cal crear-nos un compte i començar a afegir les webs que visitem més i considerem com a preferides. D'aquesta manera podrem tenir els nostres marcadors ben organitzats i llestos per ser utilitzats. Us deixo a continuació una proposta de recurs per a entendre millor el que és i com funciona. Per veure el tutorial clica aquí. Com molts companys de classe, m'he creat el meu compte propi de Symbaloo i l'he personalitzat afegint totes les pàgines webs que acostumo a visitar en l'ordre que he considerat més adequat i, a més, he afegit una imatge de fons molt maca. 


Aquest programa et permet buscar webmixs, comptes de Symbaloo especialitzats en temes concrets que els seus usuaris comparteixen amb la resta d'internautas.  Per poder buscar, un cop teniu creat el vostre compte i la pàgina principal amb tots els vostres favorits afegits, heu de fer clic a + (al costat de "Home"), on us sortirà un buscador. Allà haureu de posar les paraules claus que estan relacionades amb el tema concret que voleu cercar. Jo he buscat avui websmixs relacionades amb l'educació i les TIC a l'aula. He trobat un gran número d'exemples i webmixs d'interès, però el que més m'agradat és el que comparteixo amb vosaltres a continuació:

Webmix que m'ha semblat interessant. Com podeu veure té tot un ventall d'aplicatius molt útils pels més petits i educatius. El propietari d'aquesta webmix és Ricard. Per veure la font, cliqueu aquí.

Personalment, considero que aquest programa és essencial per a aquelles persones que són una mica desorganitzades (sobretot aquí, a Internet) i volen posar una mica d'ordre al seu navegador habitual. No sigueu porucs, animeu-vos i visiteu aquest nou espai. Segur que a algú li facilitarà la feina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada