dimarts, 23 de febrer del 2016

Els usos educatius d'un blog

Els blogs es poden utilitzar amb finalitats molt diferents ja sigui per comunicar, compartir o expressar-nos. Avui parlaré de quins poden ser els usos educatius que se li poden a un blog. 

Una possible utilització del blog de l'aula o de la nostra assignatura pot ser per l'administració dels continguts i les activitats. Un blog de l'aula o de l'assignatura pot esdevenir un repositori dels continguts i les activitats dutes a terme al llarg del curs escolar. Així, amb la construcció d'aquest blog, oferim als alumnes i estudiants un marc diferent d'ajuda fora de l'aula. 

El següent blog n'és un bon exemple. Es tracta d'un espai educatiu on el tutor de la classe de sisè d'una escola de primària comparteix amb els seus alumnes de classe les activitats que fan dins i fora de l'aula com també informació de caire educatiu sobre els temes que s'ensenyen al llarg del curs 2015-2016. A més a més, en aquest blog trobem molts recursos interessants i d'ajuda pels més petits.

Imatge de la pàgina principal del blog anomenat "El blog de la classe de sisè" de l'escola CEIP Gil Cristià i Arbós


Un altre possible ús del blog seria amb l'objectiu d'informar als familiars, ja siguin pares, avis o tiets, de les activitats i feines que es realitzen dins i fora de l'aula amb els alumnes. És una molt bona manera de mantenir connectats i informats els familiars i així que ells puguin saber que és el que realment els seus fills realitzen durant l'estada a l'escola. 

Per si no ha quedat del tot clar, posaré a continuació uns quants exemples del què es podria informar en aquest tipus de blog:
  • Les activitats que s'han fet en alguna assignatura concreta aquell mateix dia (el procediment de l'activitat, el material que s'ha utilitzat, etc.).
  • El menú de la setmana del menjador on els alumnes es quedin a menjar.
  • Dates importants de sortides i informació de cada excursió que es vagi a realitzar (on es farà, que necessitaran els nens, quan i com, etc.).
  • Les dates de les reunions del curs escolar com també xerrades i conferencies que es donin i que puguin ser interessants per als pares o familiars dels alumnes.
  • Consells i suggeriments pels pares sobre la cura del seus fills (que hem de fer si..., que és lo millor per als nens, etc.).
Un bon exemple pot ser el següent blog. Es tracta d'un espai web d'una escola bressol de Sabadell anomenada Sol Solet que li dona un ús al seu blog tal i com jo he compartit amb vosaltres. Us invito per tant, a que li feu un cop d'ull! 

Imatge de la pàgina principal del blog anomena "Escola bressol Sol Solet"


1 comentari:

  1. Hola Anna.
    He de dir respecte als teus usos del blog, que són molt semblants als meus. Per descomptat estic totalment d'acord amb tu, en quant als usos, ja que els trobo molt pràctics i utils, tant per als mestres i educadors, com per als alumnes i també per a les seves famílies.

    M'agrada molt les dues propostes que has escollit, ja que una (la segona) esta enfocada més als alumnes de Escoles Bressol, mentre que l'altre (la primera), està més centrat a l'Educació Primària. Els dos àmbits que estem treballant.

    Bona feina!!

    Mireia S.

    ResponElimina