dijous, 31 de març del 2016

Gimcana natural pel Parc del Castell amb Wikiloc



Dissenyada per l'assignatura de Coneixement del Medi Natural, aquesta unitat didàctica té un objectiu molt clar: conèixer els diferents elements naturals del paisatge a través d'una gimcana pel camp i la muntanya. Per això, s'utilitza Wikiloc, un programa que permet dissenyar les teves pròpies rutes a l'aire lliure ja sigui de peu, amb bicicleta, cotxe, vela, a cavall, etc. I lo millor de tot és que pots compartir-les amb altres persones! A més d'això, Wikiloc també t'ajuda a descobrir altres rutes desconegudes a les quals pots tenir accès i et convida a visitar-les a través dels mapes i les indicacions que t'ofereixen.

Pàgina web d'inici de Wikiloc. Imatge de Desconectate.net 

En aquesta unitat didàctica es vol posar en pràctica, de forma experimental, tots els coneixements que al llarg del curs s'han après. De manera que Wikiloc és l'eina ideal per dissenyar la gimcana natural pel Parc del Castell, joc de destinació per posar en pràctica els sabers dels més petits. 

Un dels elements claus en aquesta activitat, a part de la natura, són les tablets o tauletes tàctils, eines amb les quals els nens tindrán accès a la informació al llarg del seu recorregut per la natura. A partir d'una fotografía de, per exemple, un arbre, podrán conèixer tota la història i les dades importants d'aquest. És doncs, una nova manera de descobrir i conèixer el nostre entorn natural barrejant curiositat amb diversió.

Coneixent la topografia del lloc on vivim

Dissenyada per a nens de 6è de primària, aquesta unitat didàctica está centrada en l'objectiu d'aconseguir que els nens aprenguin els elements del relleu més importants de Catalunya. Per començar, s'averigua què saben els alumnes a través d'una prova inicial. L'activitat més important és la creació d'un mapa amb el programa Animaps, una eina molt visual per elaborar i dissenyar mapes. Aquest programa et permet crear mapes mitjançant objectes que es mouen com també imatges i textos que apareixen en el moment just, i línies que assenyalen un recorregut o que marquen un moviment. A més a més, a l'hora de compartir-lo, la teva creació es transforma en un vídeo que pots rebobinar, adelantar, posar més lent o més ràpid, i molt més!

Imatge de la pàgina web Animaps
Si voleu més informació sobre Animaps, no dubteu en visitar el seu blog i la seva pàgina web, on trobareu moltes novetats i ajudes per crear el vostre mapa.

Trobo que aquesta eina és molt útil i adequada per nens d'aquesta edat, i més grans, es clar. I es que els nens, mentre que aprenen els diferents elements del relleu dels diferents llocs del món, conèixen noves zones i reforçen el seu coneixement per l'entorn.
Exemple d'una creació d'un mapa a Animaps. Imatge de la pàgina web Teceducación.

Finalment, per tal de posar a prova els coneixements dels alumnes, dins l'unitat didàctica es realitza una mena de quiz a través de dos jocs que simulen un trivial online. Aquests dos jocs es troben a la web de Edu365.cat i són els següents: trivinet i triviar. Amb aquests jocs pots jugar amb preguntes relacionades amb diferents temes o crear les teves preguntes dels temes que vulguis.




dimecres, 30 de març del 2016

"About me" amb Scratch

Imatge de la pàgina web Scratch


About me s'anomena la unitat didàctica que la Clara, la Patricia i l'Andrea han dissenyat i que fa ús dels recursos digitals i les TIC. Aquesta unitat didàctica está pensada per nens i nenes de 3er de Primària. L'objectiu principal o, com elles diuen, repte, és que els nens coneguin i sàpiguen utilitzar l'Scratch, ja que els pot ser molt útil en un futur. A més a més, aquesta unitat didàctica es centra molt en que els més petits coneguin com són ells, de què estan formats, i sàpiguen una mica més d'ells mateixos, com ja bé diu el títol del programa educatiu. La llengua principal en tot moment és l'anglesa i la seva filosofia d'aprenentatge és Learning by doing.

Per aquells que no coneguin l'Scratch, faré una breu descripció d'aquest programa tan interessant. Scratch és un programa gratuit i una comunitat online on qualsevol persona pot crear les seves pròpies històries i animacions com també els propis personatges interactius.

Pel que fa les eines que aquest grup ha utilitzar per portar a terme el seu projecte educatiu, les integrants expliquen que fonamentalment van utilitzar Whatsapp i Google Drive, un per una comunicació més instantània i directa, i l'altre per poder treballar conjuntament al mateix temps. Per altra banda, van utilitzar Google Calendar per tal de poder organitzar-se més fàcilment, i Google Hangouts durant les vacances de Setmana Santa, ja que cada membre del grup estava en un lloc diferent molt lluny l'un dels altres i només podien comunicar-se mitjançant videotrucades a l'hora de prendre les decisions.

Una de les coses que més m'ha sobtat d'aquesta unitat didàctica és el fet d'utilitzar el programa Scratch amb nens tan petits com són els de 3er de Primària. Tot i que trobo que és una eina molt útil, dinàmica i innovadora, considero que és complicada per a que nens i nenes de nou anys l'utilitzin. I a sobre en anglès! Tot i això, considero que si el docent els hi dona les pautes i les ajudes necessàries per portar a terme l'activitat, poc a poc i amb molta paciència, els nens podrán aprendre a utilitzar el programa (com qualsevol que veritablement s'ho proposi, vaja!) i, a més, aprendran molt sobre ells mateixos, que d'això tracta l'unitat didàctica.

Aprenem amb les TIC

Aquest cop el post será una mica més breu. Vull que estiguin més o menys equilibrats i fer un petit resum del que veritablement són les unitats didàctiques que els meus companys han dissenyat. Per aquest motiu, només us explicaré en aquest post allò que m'ha semblat més interessant i útil de la tercena unitat didàcitca que es va presentar l'altre dia a classe.

Aprenem amb les TIC. Partint de 3 curiositats al final de cada activitat o bloc, l'unitat didàctica que el grup de la Marina, la Montse, la Clara i la Lola, companyes de classe a Alfabetització Digital, va dissenyar és realment interessant. 

Aquesta unitat didàctica va dirigida a nens i nenes de 2n de primària i es centra en els cinc sentits, el cos humà i l'higiene personal, relacionant-ho tot amb l'ús de les TIC. I un dels usos que han volgut utilitzar més, i que elles mateixes, precisament, han creat, és un blog de classe anomenat Coneixement del Medi Segon. Això, sota el meu punt de vista, és realment profitós pels alumnes de classe, ja que poden seguir en tot moment, i sigui en el lloc que sigui, tot el material i els continguts que es donen durant les sessions de coneixement del medi natural. 

Imatge de Kahoot amb les 3 preguntes/curiositats.
 Font: http://anemaperalfabetitzaciodigital.blogspot.com.es
Un altre punt que vull destacar és el fet de plantejar, al final de cada sessió, una curiositat que introdueixi el tema que s'explicarà a la següent classe. Considero que és un bon mètode perquè els nens s'interessin i, moguts per l'intriga, cerquin informació pel seu compte. A més a més, un cop arriba la següent sessió, es resol la curiositat a través d'un programa anomenat Kahoot!, una plataforma per crear preguntes i activitats pels alumnes que parteix de la base de l'aprenentatge a través de l'entreteniment i la diversió. L'elecció d'aquesta eina em sembla molt encertada ja que amb ella els nens no tenen vergonya de respondre (pel seu funcionament anònim) i a més el/la mestre/a pot avaluar els alumnes a través dels resultats d'aquests.

Aquesta unitat didàctica está enfocada també a treballar les parts del cos humà, com bé ja he dit anteriorment. Per aquesta raó, s'utilitza l'aplicació Stopmotion, un programa especialment per tauletes digitals, que permet grabar vídeos, afegir música i sons de fons, com també imatges, i amb la qual han de grabar un vídeo del procés d'elaboració d'un mural amb les parts del cos humà. Tot i que a primer vista sembla una activitat díficil i complicada per a nens de segon de primària, realment és molt útil perquè els ajuda a aprendre a treballar en equip, a escoltar-se mutuament, a respectar els companys i les seves maneres de pensar u opinions, etc.

Imatge de la pàgina principal del
 motor de cerca KidRex. Font: jo mateixa.
I per últim, m'agradaria destacar que aquest grup es centra molt en que els nens aprenguin a cercar per Internet a través de paraules claus, utilitzant un motor de cerca (del qual mai havia sentit parlar) anomenat KidRex, que assegura una cerca segura i adequada pels més petits.

Una vida saludable i uns bons hàbits higiènics

La piràmide dels aliments, un dels aspectes que es
tracten en aquesta unitat didàctica. Font: www.imagui.com
Una vida sana i uns bons hàbits higiènics. Seguint amb la presentació de les diferents unitats didàctiques, la que us presento avui té a veure amb hàbits saludables a la dieta i la higiene. Enfocada per l'àrea de coneixement del medi natural, aquesta unitat didàctica està dissenyada per a nens de 2n de Primària i adaptada pel que fa a l'atenció a la diversitat.

Tot i que en aquesta unitat didàctica no s'utilitzen gaire les TIC, té una clara estructura de la seqüència. En primer lloc, es realitza una activitat per veure els coneixements previs que tenen els alumnes mitjançant un joc que consisteix a col·locar cada aliment al grup al qual pertany. A continuació, es fa una explicació del tema que es treballa (valoració d'una vida sana i saludable i uns hàbits higiènics adequats) amb l'ajuda d'una pissarra digital, que projectarà l'explicació als alumnes. Després, es realitzen una sèrie de jocs i activitats per saber quins hàbits tenen els alumnes i com podem canviar-los i millorar-los en cas que sigui necessari. Finalment, hi ha dues activitats d'avaluació i repàs de la teoria i les explicacions que prèviament s'han donat. Les activitats consisteixen a visitar el mercat municipal del poble o ciutat que estigui a prop de l'escola i de fer una gimcana a la natura, fent esport i posant en pràctica tot allò que han après.

Allò que més m'agrada d'aquesta unitat didàctica és la manera amb la qual es combina tant l'ensenyament de teoria amb l'experimentació i el fet que els nens puguin integrar realment aquesta teoria a la seva vida real, la qual cosa els ajuda a donar sentit allò que estan fent.

Aprenent les formes geomètriques

Formes geomètriques. Així s'anomena la proposta d'unitat didàctica que fa ús de les TIC i que van presentar ahir les meves companyes de classe. Dirigit a nens de 5 anys, l'objectiu principal d'aquesta unitat didàctica és que els nens siguin capaços de distingir les formes geomètriques en tots els contextos, com també saber identificar-les, dibuixar-les i aprendre a treballar cooperativament, és a dir, en grup.

Logo de Educaplay
Per aconseguir aquests objectius, i centrant-se en l'àrea de les matemàtiques, les companyes presenten una sèrie d'activitats extretes de la plataforma EducaPlay, que potencien l'aprenentatge de les diferent figures geomètriques i el seus noms alhora que també la imaginació dels petits. Aquesta plataforma és una espai on tu pots crear les teves activitats educatives i compartir-les, o buscar activitats educatives en el sistema educatiu del teu país a través del Directory.

En primer lloc, una de les activitats que plantejaven ahir era un joc per parelles que elles mateixes consideraven una mica difícil per l'edat dels nens i que, per tant, l'ajuda del/de la mestre/a sería fonamental i molt necessària. Aquesta activitat consisteix en dibuixar, amb l'ajuda d'un programa on-line, allò que el/la mestre/a demani. Cal destacar que per dibuixar només es poden utilitzar les figures geomètriques que el joc t'ofereix. Un exemple sería dibuixar una casa, amb un arbre, o bé un edifici. És important la mestra sigui conscient que els nens encara són petits i necessiten el seu temps, com també que no pot demanar grans coses per dibuixar sinó que han de ser coses senzilles que es puguin dibuixar bé utilitzant formes geomètriques.

Imatge del joc Shapebot Showroom per la
creació d'un robot amb formes geomètriques.

Una altre activitat que van proposar ahir va ser una creació d'un robot amb joc digital Create a robot with geometrical shapes. Aquesta activitat es duu a terme també amb un programa on-line molt visual, dinàmic i que sobretot motiva molt als petits. En aquesta activitat, els nens han de ser capaços de construir un robot utilitzant totes les formes geomètriques que trobin al seu abast i que imaginin. D'aquesta manera, els nens van aprenent les diferents figures geomètriques que existeixen alhora que s'entrenen deixant-se anar per la seva imaginació.


En aquesta unitat didàctica les eines digitals que s'utilitzen són sobretot tablets (amb el programa digital Nearpod), pissarres digitals i recursos en línea.

Per elaborar aquesta unitat didàctica, les companyes ho tenien difícil per quedar de manera presencial així que van optar per utilitzar plataformes digitals compartides com Google Drive, amb el qual van treballar cooperativament. Per tal d'organitzar-se, van recòrrer a Google Calendar, que els va permetre fixar les dates importants i què havien de fer cada día. Ara bé, per comunicar-se i parlar sobre coses del treball més espontànies, utilitzaven Whatsapp. I, per últim, a l'hora de posar-se d'acord, van fer ús de Google Hangouts, per tal de fer videotrucades més fàcilment.

Opino que han realitzat un bon treball en general. En tot moment han fet ús dels recursos digitals TIC tant per elaborar la unitat didàctica com per treballar entre elles. Una de les coses que més destaco perquè m'agrada més i trobo molt interessant és el programa que utilitzen per la creació del robot. Considero que es un programa que ajuda molt a aprendre les formes geomètriques als més petits i amb el qual, al mateix moment, s'ho passen molt bé, ja que potencien la seva imaginació i creativitat. A més a més, també vull destacar la metodologia que utilitzen al llarg de la unitat didàctica. El seu treball en grups interactius és un mètode que promou la col·laboració alhora que augmenta la motivació dels alumnes. Per a més informació sobre els grups interactius cliqueu al següent enllaç.

La meva unitat didactica: "Creem un conte per Sant Jordi"

Ahir va ser l'última sessió del primer bloc en Alfabetització digital. Per aquest motiu, tots els companys de classe vam realitzar l'exposició de les unitats didàctiques amb les TIC que haviem dissenyat. En els posts següents us explicaré els aspectes que considero més importants i útils de les unitats didàctiques que es van presentar en l'última sessió.

Avui us vinc a parlar de la unitat didàctica que, juntament amb les meves companyes, vaig dissenyar i presentar el dia passat. Aquesta unitat didàctica está pensada per alumnes de 3er i 4rt de primària (cicle mitjà) en l'assignatura de Llengua Catalana i literatura i s'anomena "Creem la nostra llegenda". La nostra unitat diáctica está pensada per portar-la a terme durant 6 sessions d'1 hora cadascuna al llarg de 4 setmanes, principalment al voltant del mes d'abril, que és quan s'apropa la Diada de Sant Jordi. Aquí teniu la taula amb la planificació que vam fer:


Alguns dels objectius que es proposen són: saber cercar informació i compartirla, utilitzar la informació de manera correcta, aprendre quina estructura i format té un conte i saber redactar-ho, crear un conte amb un final alternatiu al de la llegenda de Sant Jordi, identificar la llegenda de Sant Jordi com a referent de la cultura catalana, presentar i explicar un conte, entre d'altres.

A partir del currículum de primària establert pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, hem establert els nostres objectius, les competències a desenvolupar i els criteris d'avaluació de la unitat. Per si és del vostre interès, aquest és l'enllaç públic del currículum: DECRET 119/2015, de 23 de juny, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació primària.

Imatge del joc Viure a la ciutat medieval
Imatge del joc Viure als castells
Per començar i introduir l'activitat, es realitzará una diagnòsis per conèixer quins són els coneixements previs que tenen els alumnes sobre l'època medieval, i així introduir-los dintre del context. En primer lloc, es realitzará un mural que estará divit en diferents èpoques i els alumnes, amb unes imatges que els hi donarán i per parelles, haurán d'especificar quins personatges o elements pertanyen a cada època històrica, aprofundint més, es clar, en l'època medieval. Seguidament, per posar a prova els seus coneixements, haurán de realitzar dues activitats online relacionades amb el mateix tema (Viure als castells i Viure a la ciutat medieval) i, finalment, se'ls fará una petita prova amb el programa Kahoot! per comprobar que tot el que s'ha parlat a la sessió ha quedat clar.


A continuació, es pasará a les activitats de desenvolupament. La segona activitat de la unitat didáctica es centra en la llegenda de Sant Jordi. Es realitzará primer de tot una cerca de informació sobre què és la llegenda de Sant Jordi a través d'Internet. Amb la informació que els alumnes trobin, aquests haurán de respondre, en un document Word, unes preguntes relacionades amb el tema i adjuntar seguidament les pàgines webs on han trobat aquesta informació dins d'un apartat anomenat "Bibliografia". Així, la/el mestra/e podrá comprobar que la cerca a estat l'adequada. Les preguntes són les següents:
  • Qui va ser Sant Jordi?
  • Què fa el drac dins la llegenda de Sant Jordi?
  • Quina relació té la rosa amb la llegenda?
Un cop les preguntes han sigut contestades de manera individual, es fará una posta en comú sobre què ha contestat cada alumne a cada pregunta i què ha entés sobre la llegenda de Sant Jordi. A continuació, la mestra projectará a la pissarra digital tres vídeos de "Qui va matar el drac" sobre la llegenda ben diferents. Seguidament es fará un petit debat sobre les diferències que trobem entre aquesta llegenda i la que han trobat els alumnes.

Els vídeos són els següents:
  1. Qui va matar al drac? Capítol 1
  2. Qui va matar al drac? Capítol 2
  3. Qui va matar al drac? Capítol 3
Aquesta activitat ens servirá per la sessió següent, per introduir l'explicació del projecte final. En primer lloc, el/la mestre/a explicará als alumnes quina estructura tenen els contes i què s'ha de tenir en compte per redactar un. 

Imatge de la pàgina principal de Storyjumper. Font: jo mateixa.
Seguidament, els alumnes, organitzats en parella, haurán de crear la seva pròpia llegenda de Sant Jordi inventant-se un final alternatiu a l'original amb Storyjumper, un programa que permet crear els teus propis contes amb eines molt útils i de manera molt ràpida i senzilla a l'hora que entretinguda. Abans però, els alumnes haurán de visualitzar un vídeo tutorial a Youtube sobre com funciona l'Storyjumper i com es creen els contes.

A més a més, els més votats en el concurs final que es fará amb el grup-classe a la sessió final, serán exposats a la classe de P5 i tots els alumnes de la classe explicarán, juntament amb els autors de les llegendes guanyadores, la història de Sant Jordi inventada de manera diferent a l'original.

Per tal d'avaluar els alumnes, el/la mestre/a tindrá a la seva disposició una sèrie de taules avaluatives dels objectius proposats al principi en les quals constarán de nivells d'assoliment i no pas de notes. Si encara no us ha quedat clar, us adjunto el següent exemple:

Taula d'avaluació de la segona part de la unitat didáctica. Imatge feta per mi.

dimarts, 8 de març del 2016

Ús de recursos d'informació aliens

Tots tenim dret a utilitzar la informació que trobem a Internet? En cas que sí, de quina manera? Com podem protegir el nostre espai virtual? Aquestes han sigut algunes de les preguntes que han obert el debat de la classe d'avui. 

Avui en dia no podem utilitzar tota la informació que trobem a la xarxa i difondre-la de qualsevol manera ja que, si aquest material té drets d'autor, pot ser il·legal i a la fi sortir-nos "molt car". Pel fet que la informació sigui accessible no significa que la puguem utilitzar. És per això que s'ha de vigilar amb els drets d'autor de tot el que està penjat a la xarxa i, en cas que poguem i volguem utilitzar el material, hem de citar la font d'on prové ja que sinó, els autors de les imatges, dels documents, de les pàgines webs, de les obres, etc., poden reclamar en qualsevol moment el reconeixement dels seus drets d'autor si s'ha infringit l'ús del seu material. Hem de tenir clar, però, que la responsabilitat primera no recau en l'autor, com a responsable de restringir el usos, sinó que també recau en la persona que vol utilitzar el material. Els usuaris som els que no només hem de citar la font d'on prové, sinó que també, en cas que no tinguem clara la llicència d'aquella obra o espai web, hem de contactar amb l'autor. És a dir, que si l'ús de l'obra no està especificat, hem d'esbrinar contactant amb l'autor si en podem fer ús d'aquell recurs i, en cas que sí, citar sempre la font.

En cas que volguem protegir el nostre material a Internet, podem crear la nostra llicència pública lliure com ara Creative Commons. Es tracta d'una coorporació de franc basada en la idea de que algunes persones no volen donar tots els drets de propietat intel·lectual que els permet la llei. Molts usuaris d'Internet volen compartir el seu treball i poder reutilitzar, modificar i distribuir el seu treball amb altres. Per aquest motiu, Creative Commons permet als internautas a que expressin aquesta preferència per compartir oferint a tot el món un conjunt de llicèncias a la web de franc. A aquesta cooperació s'ha afiliat la Universitat de Barcelona en l'àmbit català. 

Personalment, aquesta forma de pensar m'ha fet reflexionar i veure si tot el que havia penjat, compartit o reutilitzar fins ara ho he fet de manera legal o no. És així com, he decidit donar la meva llicència Creative Commons al meu blog, tot i que encara he de canviar i millorar algunes coses que crec que no están publicades de manera correcta en el meu blog. Per tal de realitzar aquest procediment, he seguit una sèrie de passos molt senzills:


  1. Primer de tot he anat a la pàgina web de Creative Commons, concretament al següent enllaç: https://creativecommons.org/choose/?lang=es_ES 
  2. Allà apareix una finestra com la que es mostra a la imatge. És on s'ha de crear la llicència, seguint els pasos que s'indiquen i omplint les opcions segons les preferències personals de cadascú per a la protecció de la seva obra o espai web.
  3. Finalment, en cas de voler donar llicència a un blog com el meu, heu copiar l'enllaç que s'indica al final de tot, a l'últim pas, crear un gadget al vostre blog (concretament el gadget de "HTML/JavaScript"), pegar-lo i veureu com us sortirà la vostra llicència allà on l'heu posada al vostre espai web, tal i com apareix al final del meu blog.

dissabte, 5 de març del 2016

Aplicacions de Google útils pel professorat

Signe de Google Drive
Google Drive és un programa digital de Google que permet que dos o més persones treballin i estiguin connectades via Internet i, per tant, puguin treballar amb el mateix material alhora. A més a més, aquesta plataforma afavoreix als seus usuaris una organització de documents i fotos mitjançant carpetes i subcarpetes, que també poden compartir amb altres persones usuàries. Cal dir, però, que per poder gaudir d'aquesta plataforma tan útil, cal tenir un compte de gmail ja que així ho demana Google a l'hora d'accedir. 

Una de les moltes aplicacions que té aquest espai web és la creació de documents, fitxers de càlcul o presentacions. Tot i que no tenen les mateixes aplicacions que Microsoft Word,  Power Point o Excel, Google Drive permet instal·lar gadgets gratuïtament que ofereixen les mateixes prestacions com el tipus de lletra, gràfics, etc. Personalment, utilitzo molt freqüentment aquesta plataforma, sobretot per treballar des de casa amb els companys de classe.


Pàgina principal de Google Drive. Concretament en aquesta imatge us ensenya com crear un document.


Pel que fa l'aplicació de Google Hangouts, no n'hi havia sentit parlar mai ni tampoc s'havia com funcionava. Però ara que ja sé de què tracta i per a què serveix, us explicaré una mica més sobre aquest nou descobriment per a mi. Una de les facilitats d'aquesta plataforma és que permet fer vídeo trucades amb altres persones, ja sigui una, dos, tres o quatre. 

A més a més, Hangouts permet comunicar-te amb altres persones mitjançant un chat, on pots fer grups o simplement tenir una conversació amb només una persona. Només has de afegir el correu de gmail o el número de mòbil de la persona amb qui vols parlar o fer una video trucada, i  ja esta!

Videotrucada en Hangouts

És una aplicació molt fàcil d'utilitzar, i sobretot molt útil. És ideal per aquelles persones que, per exemple, han de fer treballs en grup i volen parlar i treballar via Internet, o bé posar-se d'acord sobre algun aspecte, tenir una reunió sense moure's de casa, etc.


Signe de Google Calendar


Finalment, parlaré sobre Google Calendar, una altra aplicació que ofereix Google. Com bé el seu nom indica, aquesta plataforma és un calendari que et permet organitzar i planificar la teva vida, ja sigui personal, laboral o d'oci. Et permet fixar aconteixements importants, assenyalant l'hora, el lloc i l'encàrrec.

Personalment, no tenía molta idea sobre què era Calendar, tot i que el primer cop que vaig sentir parlar d'ella, vaig saber de què tractava. 

Considero que és una eina molt útil per a aquelles persones que volen tenir organitzada la seva vida i no oblidar-se de res que sigui important per a elles. 

Pàgina principal de Google Calendar

Així doncs, això és el que vaig aprendre l'últim día en la classe d'Alfabetització Digital. Espero, un cop més, que us hagi ajudat amb la petita informació que us aporto en aquesta nova entrada del blog. Si teniu qualsevol pregunta, no dubteu en fer-me-la saber mitjançant un comentari en la caixeta de comentaris o bé a l'apartat "Contacta amb mí". 

Gràcies!