dimecres, 30 de març del 2016

Una vida saludable i uns bons hàbits higiènics

La piràmide dels aliments, un dels aspectes que es
tracten en aquesta unitat didàctica. Font: www.imagui.com
Una vida sana i uns bons hàbits higiènics. Seguint amb la presentació de les diferents unitats didàctiques, la que us presento avui té a veure amb hàbits saludables a la dieta i la higiene. Enfocada per l'àrea de coneixement del medi natural, aquesta unitat didàctica està dissenyada per a nens de 2n de Primària i adaptada pel que fa a l'atenció a la diversitat.

Tot i que en aquesta unitat didàctica no s'utilitzen gaire les TIC, té una clara estructura de la seqüència. En primer lloc, es realitza una activitat per veure els coneixements previs que tenen els alumnes mitjançant un joc que consisteix a col·locar cada aliment al grup al qual pertany. A continuació, es fa una explicació del tema que es treballa (valoració d'una vida sana i saludable i uns hàbits higiènics adequats) amb l'ajuda d'una pissarra digital, que projectarà l'explicació als alumnes. Després, es realitzen una sèrie de jocs i activitats per saber quins hàbits tenen els alumnes i com podem canviar-los i millorar-los en cas que sigui necessari. Finalment, hi ha dues activitats d'avaluació i repàs de la teoria i les explicacions que prèviament s'han donat. Les activitats consisteixen a visitar el mercat municipal del poble o ciutat que estigui a prop de l'escola i de fer una gimcana a la natura, fent esport i posant en pràctica tot allò que han après.

Allò que més m'agrada d'aquesta unitat didàctica és la manera amb la qual es combina tant l'ensenyament de teoria amb l'experimentació i el fet que els nens puguin integrar realment aquesta teoria a la seva vida real, la qual cosa els ajuda a donar sentit allò que estan fent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada