dissabte, 5 de març del 2016

Aplicacions de Google útils pel professorat

Signe de Google Drive
Google Drive és un programa digital de Google que permet que dos o més persones treballin i estiguin connectades via Internet i, per tant, puguin treballar amb el mateix material alhora. A més a més, aquesta plataforma afavoreix als seus usuaris una organització de documents i fotos mitjançant carpetes i subcarpetes, que també poden compartir amb altres persones usuàries. Cal dir, però, que per poder gaudir d'aquesta plataforma tan útil, cal tenir un compte de gmail ja que així ho demana Google a l'hora d'accedir. 

Una de les moltes aplicacions que té aquest espai web és la creació de documents, fitxers de càlcul o presentacions. Tot i que no tenen les mateixes aplicacions que Microsoft Word,  Power Point o Excel, Google Drive permet instal·lar gadgets gratuïtament que ofereixen les mateixes prestacions com el tipus de lletra, gràfics, etc. Personalment, utilitzo molt freqüentment aquesta plataforma, sobretot per treballar des de casa amb els companys de classe.


Pàgina principal de Google Drive. Concretament en aquesta imatge us ensenya com crear un document.


Pel que fa l'aplicació de Google Hangouts, no n'hi havia sentit parlar mai ni tampoc s'havia com funcionava. Però ara que ja sé de què tracta i per a què serveix, us explicaré una mica més sobre aquest nou descobriment per a mi. Una de les facilitats d'aquesta plataforma és que permet fer vídeo trucades amb altres persones, ja sigui una, dos, tres o quatre. 

A més a més, Hangouts permet comunicar-te amb altres persones mitjançant un chat, on pots fer grups o simplement tenir una conversació amb només una persona. Només has de afegir el correu de gmail o el número de mòbil de la persona amb qui vols parlar o fer una video trucada, i  ja esta!

Videotrucada en Hangouts

És una aplicació molt fàcil d'utilitzar, i sobretot molt útil. És ideal per aquelles persones que, per exemple, han de fer treballs en grup i volen parlar i treballar via Internet, o bé posar-se d'acord sobre algun aspecte, tenir una reunió sense moure's de casa, etc.


Signe de Google Calendar


Finalment, parlaré sobre Google Calendar, una altra aplicació que ofereix Google. Com bé el seu nom indica, aquesta plataforma és un calendari que et permet organitzar i planificar la teva vida, ja sigui personal, laboral o d'oci. Et permet fixar aconteixements importants, assenyalant l'hora, el lloc i l'encàrrec.

Personalment, no tenía molta idea sobre què era Calendar, tot i que el primer cop que vaig sentir parlar d'ella, vaig saber de què tractava. 

Considero que és una eina molt útil per a aquelles persones que volen tenir organitzada la seva vida i no oblidar-se de res que sigui important per a elles. 

Pàgina principal de Google Calendar

Així doncs, això és el que vaig aprendre l'últim día en la classe d'Alfabetització Digital. Espero, un cop més, que us hagi ajudat amb la petita informació que us aporto en aquesta nova entrada del blog. Si teniu qualsevol pregunta, no dubteu en fer-me-la saber mitjançant un comentari en la caixeta de comentaris o bé a l'apartat "Contacta amb mí". 

Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada