dijous, 31 de març del 2016

Coneixent la topografia del lloc on vivim

Dissenyada per a nens de 6è de primària, aquesta unitat didàctica está centrada en l'objectiu d'aconseguir que els nens aprenguin els elements del relleu més importants de Catalunya. Per començar, s'averigua què saben els alumnes a través d'una prova inicial. L'activitat més important és la creació d'un mapa amb el programa Animaps, una eina molt visual per elaborar i dissenyar mapes. Aquest programa et permet crear mapes mitjançant objectes que es mouen com també imatges i textos que apareixen en el moment just, i línies que assenyalen un recorregut o que marquen un moviment. A més a més, a l'hora de compartir-lo, la teva creació es transforma en un vídeo que pots rebobinar, adelantar, posar més lent o més ràpid, i molt més!

Imatge de la pàgina web Animaps
Si voleu més informació sobre Animaps, no dubteu en visitar el seu blog i la seva pàgina web, on trobareu moltes novetats i ajudes per crear el vostre mapa.

Trobo que aquesta eina és molt útil i adequada per nens d'aquesta edat, i més grans, es clar. I es que els nens, mentre que aprenen els diferents elements del relleu dels diferents llocs del món, conèixen noves zones i reforçen el seu coneixement per l'entorn.
Exemple d'una creació d'un mapa a Animaps. Imatge de la pàgina web Teceducación.

Finalment, per tal de posar a prova els coneixements dels alumnes, dins l'unitat didàctica es realitza una mena de quiz a través de dos jocs que simulen un trivial online. Aquests dos jocs es troben a la web de Edu365.cat i són els següents: trivinet i triviar. Amb aquests jocs pots jugar amb preguntes relacionades amb diferents temes o crear les teves preguntes dels temes que vulguis.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada