dijous, 31 de març del 2016

Gimcana natural pel Parc del Castell amb Wikiloc



Dissenyada per l'assignatura de Coneixement del Medi Natural, aquesta unitat didàctica té un objectiu molt clar: conèixer els diferents elements naturals del paisatge a través d'una gimcana pel camp i la muntanya. Per això, s'utilitza Wikiloc, un programa que permet dissenyar les teves pròpies rutes a l'aire lliure ja sigui de peu, amb bicicleta, cotxe, vela, a cavall, etc. I lo millor de tot és que pots compartir-les amb altres persones! A més d'això, Wikiloc també t'ajuda a descobrir altres rutes desconegudes a les quals pots tenir accès i et convida a visitar-les a través dels mapes i les indicacions que t'ofereixen.

Pàgina web d'inici de Wikiloc. Imatge de Desconectate.net 

En aquesta unitat didàctica es vol posar en pràctica, de forma experimental, tots els coneixements que al llarg del curs s'han après. De manera que Wikiloc és l'eina ideal per dissenyar la gimcana natural pel Parc del Castell, joc de destinació per posar en pràctica els sabers dels més petits. 

Un dels elements claus en aquesta activitat, a part de la natura, són les tablets o tauletes tàctils, eines amb les quals els nens tindrán accès a la informació al llarg del seu recorregut per la natura. A partir d'una fotografía de, per exemple, un arbre, podrán conèixer tota la història i les dades importants d'aquest. És doncs, una nova manera de descobrir i conèixer el nostre entorn natural barrejant curiositat amb diversió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada